Mantar Soslu Kepekli Spagetti / Porsiyon (orta) 232 kalori
Herkese Merhabalar
Bugün sizlerle mantar soslu kepekli spagetti tarifi paylaşacağım. Diyete başladıktan sonra kepekli makarnalar favorim oldu. Özellikle filiz markasının makarnalarına bayılıyorum bu tarifte de filizin makarnasını kullandım. Hem doyurucu hemde az kalorili bu harika lezzetin tarifine geçelim o zaman.
Malzemeler:
Kepekli makarna (miktarı isteğe göre ama ben yarım paket kullandım 3 porsiyon için)2 domates
2 tatlı sivri biber
3-4 dal maydanoz
5-6 mantar
Hazırlanışı:
Öncelikle 1 litre suyu kaynattıktan sonra makarnamızı ekliyoruz 3 damla sıvı yağ ve 3 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırıyoruz ve pişmesini bekliyoruz.Sosu için ; 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile önce mantarların renkleri koyulaşana kadar pişiriyoruz sonrasında domates biber ve maydanozu ekliyoruz ve karıştırıp 5-10 dk pişiriyoruz. Süzdüğümüz makarnamıza döküp karıştırabiliriz de yada makarnayı tabağa aldıktan sonra üzerine döküp servs edebiliriz bu tamamen sizin tercihinize kalmış. Bu arada ben mantarları domatesleri büyük büyük kestim çünkü böyle daha lezzetli oluyor ama buda sizin tercihiniz tabi daha küçük veya daha büyük kesebilirsiniz.
NOT: 3 yemek kaşığı makarna 1 dilim ekmeğe denk gelmektedir.
Umarım sizler için faydalı bir yazı olmuştur. Yorumlarınızı benimle paylaşmayı unutmayın
Afiyet olsun...
Sevgiyle Kalın...
Bana;
mail: kamerylmazz@gmail.com
instagram: kamersblog
adreslerinden ulaşabilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder